Laten doen

Asbest verwijderen kun je ook laten doen door een erkend bedrijf die volgens de CS-530 en CS-540 richtlijnen werkt. Als je het laat doen dan dien je met deze kosten rekening te houden.

Er kunnen zich diverse situaties voordoen. Hieronder een overzicht:

Ben je een huurder?
De eigenaar van een woning of een pand is verantwoordelijk voor een asbestvrije leefomgeving en moet daarom opdraaien voor de kosten die gepaard gaan met de sanering. Ben je aan het klussen en ben je verdacht materiaal tegengekomen? Dan kan het zijn dat er asbest in de woning is. In zo een geval dien je aan te kloppen bij je verhuurder en zullen zij eerst een asbestinventarisatie laten uitvoeren.

Ben je een huiseigenaar?
In deze situatie ben jij verantwoordelijk voor de sanering van asbesthoudende materialen in de woning. Ook in dit geval dien je als eerste te beginnen met het laten uitvoeren van een inventarisatie om te bepalen waar en hoeveel asbest in het gebouw aanwezig is.

Ben je een pandeigenaar?
Ook in dit geval zul je voor de kosten moeten opdraaien en begint de sanering eerst met een asbestinventarisatie.

Bekijk de kosten van een asbestinventarisatie hier.

Prijzen weten?

Het is verstandig om eerst de prijzen van asbestbedrijven te vergelijken voordat je aan de slag gaat. Wij kunnen je vrijblijvend in contact brengen met asbestbedrijven in jouw regio.