Zelf verwijderen

Het is niet zomaar toegestaan om asbest te saneren en deze zelf af te voeren. In alle gevallen dien je een asbestbedrijf in te huren maar dient er vooraf echter wel een inventarisatie gedaan te worden.

Echter, mocht het gaan om minder dan 35 m2 oppervlak dan is het wel mogelijk om het asbest zelf in te pakken en af te voeren.

Particulieren

Particulieren kunnen zelf minder dan 35 m2 oppervlak saneren zonder hier een bedrijf voor in te schakelen.

Waar kun je aan denken? Als het om hechtgebonden asbestmaterialen gaat die je eenvoudig kunt verwijderen dan is het toegestaan. Bijvoorbeeld in het geval van asbestdakplaten die met schroeven vast zitten. Het gaat erom dat er geen asbestvezels vrijkomen bij het uit elkaar halen van de onderdelen. Een vensterbank dat vastgeschroefd zit kun je dus makkelijk saneren zonder dat er vezels vrijkomen, maar als deze gekit of gelijmd is dan mag je niet saneren.

Verder is het belangrijk om melding te doen bij je gemeente.

Inleveren

Het afvoeren van asbest kan bij het milieustation in jouw gemeente. Je kunt het beste op de website van je gemeente kijken naar de openingstijden.

Het afval dat je gaat inleveren dient in gesloten zaken aangeboden te worden. Op de website van je gemeente staat exact beschreven hoe het asbestafval aangeboden dient te worden.

Meer dan 35 m2?

Het is verstandig om eerst de prijzen van asbestbedrijven te vergelijken voordat je aan de slag gaat. Wij kunnen je vrijblijvend in contact brengen met asbestbedrijven in jouw regio.